tisdag 14 juni 2011

Brittisk mat

Har nu etablerat kontakt med utrikeskorrespondenten i den brittiska ö-världen och bland annat fått en sammanfattning av den lokala kosthållningen (vilket var det första jag frågade om).

Hittills har han fått sig följande till livs:

Kvällsmat: hamburgare, pommes frites
Frukost: coco pops
Lunch: chips och en vit, märklig macka
Mellanmål: fish and chips
Middag: korv och pommes frites

Fråga 1: Kan det vara så att det är just tisdagar man inte äter frukt och grönsaker på i England?

Fråga 2: Hur snabbt får man skörbjugg?

2 kommentarer:

  1. Svar 1;
    Coco pops = majs + kakao, dvs naturprodukter.
    Pfrites och chips = potatis = rotfrukt = nästan en grönsak vilket är det närmaste du kommer i öriket där allas föräldrar är syskon.

    På fråga två har jag tyvärr inget svar enär jag ej är medicinare utan en simpel tekniker.

    SvaraRadera
  2. Kommentar 1: Jag har trott att producenterna till de där tjock-blir-smal-programmen från england har letat desperat och länge innan de hittat någon som lever på chips och chicken nuggets. Jag har uppenbarligen haft fel. Milde himmel, vad sysslar engelska Socialstyrelsen med?

    Kommentar 2: Har fått många kommentarer på det rådande läget via olika kanaler från olika kamrater och kan konstatera att det råder en skriande brist på medicinmän i min bekantskapskrets. Ska ta upp det med sonen när han kommer hem. Han får bli läkare, helt enkelt. Tror han blir glad över att få sin väg utstakad och själv slippa grubbla på alternativa tekniska eller humanistiska vägar.

    Tycker själv att jag är en oerhört god mor. :-)

    SvaraRadera