fredag 10 juni 2011

Och konferensen blev bra

Är nu lyckligen hemkommen efter en lunch-till-lunchkonferens med min fina avdelning och jag är såååå lycklig. Alla deltog med liv och lust i mina aktiviteter på dagtid, därefter lagade de trerättersmiddag med ingredienser som jag hade handlat, de åt snällt upp allt, sjöng för full hals mellan varven och på slutet även under varven, och var dessutom snälla nog att leka de lekar jag bestämt i förväg att vi skulle leka.

Man kan bli rörd för mindre.

Tidigare på dagen igår var jag och en frivillig (kan vi kalla det) kollega och handlade alla rätternas beståndsdelar. En del av enkelt, en del var något knepigare och några produkter var jättesvåra. Var hittar man groddade mungbönor, till exempel? I grönsaksdisken eller bland konserverna? Vi letade överallt, hittade inte. Därefter åkte vi till affär nummer två och letade. Hittade inte. Till slut ringde jag huvudrättsansvarig och frågade vad vi kunde ersätta mungbönorna med. Bruna bönor, funkade det? Det hittade vi nämligen både i kyldisken och som konserv.

Huvudrättsansvarig svävade själv lite på målet, men trodde kanske att bruna bönor inte skulle funka så bra med getostfyllda laxfiléer, varpå han googlade på nätet och kom fram till att vi kunde ta vilka groddar vi ville. Bönor är groddar, nämligen, väldigt logiskt.

Vi gav oss glatt i kast med groddutmaningen och hittade strax en liten plastförpackning som det stod "Böngroddar" på med stora bokstäver. Dessa tog vi.

När vi packade upp maten på konferensanläggningen läste vi lite noggrannare och då såg vi att under det framtrumpetade "Böngroddar" stod det "mungbönor" i 8 punkters storlek. Det hade blivit helt rätt, alltså. Vi avslöjade aldrig att vi inte vetat om detta från början utan bara tagit första bästa gräs vi hittade. Kommunikation är förvisso viktigt men ALLT behöver man ju inte förmedla vidare.

Sen var vi i två butiker och letade efter pecannötter och slutligen slarvade jag bort mina glasögon och då kom jag bort på Ica varpå jag fick ringa kollegan och be henne leta rätt på mig för jag kunde inte längre hitta henne. Men det är en annan historia.

Och konferensen blev bra.

2 kommentarer:

  1. Böngroddar - jaha, då är det bara att sätta sig ner och vänta in den lokala vågen av grodd-EHEC. Trodde inte spridningen av fulgroddar låg på säkerhetschefens bord. Men jag har ju haft fel förr.......

    SvaraRadera
  2. Jag tar väldigt allvarligt på saker och ting och höll därför ett anförande före maten där jag meddelade att de som ville ha hjälp med projekt beach 2011 skulle ta för sig med råge av böngroddarna. Övriga skulle tillämpa försiktighetsprincipen och fokusera i större omfattning på lax och getost.

    Alla åt böngroddar. Jag åt dessutom extra efterrätt med gott samvete.

    (Fast de kom inte från Tyskland, groddarna, och i allra högsta grad inte från den utpekade producent i Tyskland som levererat de aktuella Ehec-groddarna, så helt slarvar jag inte övermitt samhällsuppdrag.) ;.)

    SvaraRadera